Gobuda Fitness Club

Yin jóga

A Yin jóga egy lassú, passzív, meditatív jellegű jógairányzat. Tökéletes kiegészítője lehet a yang típusú, aktívabb jógaóráknak és más dinamikus mozgásformáknak. Egy-egy jógapózban hosszabb ideig maradunk benne, a hangsúly a teljes elengedésen és átadáson van.

A Yin jóga gyakorlása segít a hajlékonyság és az ízületi mozgékonyság fokozásában, a mélyebb kötőszövetekig hatolva dolgozik a fasciával, ízületekkel, szalagokkal és csontokkal. Az órán nagy szerepe van a lassú, mély légzésnek, ami segít a feszültségek elengedésében, hogy egyre mélyebbre kerüljünk a pózokban. Ez a mélyülés nem csak testi, de lelki szinten is megvalósul, az érzelmi blokkok oldását is segíti.

A gyakorlás alatt végig magunkon tartjuk a figyelmünket. Megfigyeljük mi zajlik bennünk, milyen érzetek, érzések és gondolatok merülnek fel. Közelebb kerülünk önmagunkhoz. Mai világunkban, életvitelünkben meghatározó a yang, férfi minőség, amit az erő és akarás jellemez. Szemben a yin, női minőséggel, ami az engedésről, elfogadásról és a gyengédségről szól.

Mindkettő megtalálható bennünk nemtől függetlenül. (Yin-Yang) Attól eltekintve, hogy a Yin jóga a női minőségekkel dolgozik, nem összekeverendő a női jógával, így a férfiaknak is sokat adhat a Yin jóga gyakorlása. Ennél a jógafajtánál kiemelt helyen áll az önmagunkkal szembeni gyengédség, elfogadás, a saját határaink felmérése és tiszteletben tartása.

Egy jógaórán kb. 6-10 jógapózzal dolgozunk. Minden alkalmat rövid elcsendesedéssel kezdünk és relaxációval zárunk. Kezdők számára is bátran választható jógairányzat. Ez a könnyűnek tűnő óratípus sokaknak kihívást jelenthet, de ha egyszer ráérzel, akkor csodás élményekben lehet részed. A hatását pedig nem csak a jógamatracon, hanem azon túl is érezheted és élvezheted.

Várlak szeretettel!